START BIDPRENTJES PEY & OMSTREKEN LILBOSCH & PEY 40-45 FOTOCOLLAGE TEKSTEN GASTENBOEK INFO

PEY & OMSTREKEN

Categorie: Vastelaovendj

Nieuwe J.V.V. De Uulskuukskes kern Pey stelt zich voor

Datum van publicatie: 18-02-2001
Bron: de Trump
Toegevoegd op: 02-07-2011

Nieuwe J.V.V. De Uulskuukskes kern Pey stelt zich voor.

 

In het riek van de Aester Sjaelen Uul zit de jeugdvastelaovendj flink in de lift. Reeds vele jaren wordt er op de Slek een jeugdprins en prinses uitgeroepen. Een dergelijk gebeuren is enkele jaren geleden ook opgestart in het Hingen. Daar in het Sprenkhanenriek zit het dan ook wel snor met de kenjervastelaovendj. En wat te denken van J.V.V. De Blomepötjes te Schilberg/Bloemenbuurt. Middels het toedienen van enkele glazen pokonlimonade bloeit ook deze jeugd vastelaoves-ver.

Alleen de kern Pey was nog een witte plek op de vastelaoveskaart. Bert Mols en Jan Busschers hebben deze plek alsnog weten om te toveren in de kleuren rood, geel, groen.

Zij zijn erin geslaagd met behulp van veel vrijwilligers J.V.V. De Uulskuukskes uit te broeden.

Organisatorisch werden de zaken direct goed aangepakt. Dit alles heeft ertoe geleid dat er a.s. zaterdag, 17 februari 2001, een complete raad van elf van de Uulskuukskes ten tonele zal verschijnen op hun eerste kenjervastelaoveszitting. Deze r.v.e.zal verschijnen in compleet nieuwe kostuums inclusief prachtige steekjes. De raad v an elf is samengesteld uit kinderen uit groep 6 t/m 8.Er zijn geruchtendat men bezig is om een kuukskeskapelle in het leven te roepen waar muziek in zit.Heb je belangstelling voor de raad van elf of voor de kapelke neem dan contact op met Bert zelf 484289 of Jan tel. 485927

Meer uit de categorie 'Vastelaovendj'

Net neet Prins Geert 2e

Bron: 't Waekblaad

nuuj sezoen äöpening 2008

Bron: 't Waekblaad

Een idee om te lezen: "Stoffels Dré"